Нові санкції Європейського Союзу щодо Криму і Севастополя, що передбачають заборону на всі іноземні інвестиції в регіон, 19 грудня опубліковано в офіційному журналі ЄС.

Зокрема, санкції передбачають заборону на послуги, безпосередньо пов'язані з інвестиційною забороною, а також туристичні послуги, в тому числі в морському і транспортному секторах, сферах телекомунікацій, енергетики та експлуатації родовищ нафти, газу і мінералів в Криму чи Севастополі. При цьому вже чинна заборона на експорт товарів і технологій у сферах транспорту, телекомунікацій, енергетики та експлуатації родовищ нафти, газу і мінералів - розширюється.

У журналі наводиться список товарів, експорт яких забороняється в Крим, а також список з семи кримських портів, які підпадають під санкції (Севастополь, Керч, Ялта, Феодосія, Євпаторія, Чорноморськ, Камиш-Бурун), повідомляє РБК-Україна.

При цьому ЄС підкреслює необхідність визначення перехідних періодів і винятків, щоб мінімізувати вплив цих обмежувальних заходів стосовно економічних операторів і цивільного населення Криму і Севастополя.

Як раніше повідомляв ForUm, рада глав МЗС країн - членів ЄС погодила додаткові санкції щодо Криму 15 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55