Бюджет на 2015 рік має бути ухвалений не пізніше 26 грудня. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у п'ятницю під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джеффрі Р. Пайєттом, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

На думку Гройсмана, ухвалення бюджету до кінця поточного року з урахуванням пропозицій щодо фінансової децентралізації обумовлене необхідністю затвердження місцевих бюджетів.

Керівник парламенту зазначив, що наступного вівторка Верховна Рада має розглянути в першому читанні запропоновані зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, а також проект державного бюджету на наступний рік. Після цього, сказав Гройсман, необхідно зробити перерву в пленарних засіданнях для опрацювання законопроектів у комітетах і подальшого їх розгляду згідно з парламентськими процедурами.

Голова Верховної Ради повідомив, що вчора він ініціював зустріч прем'єр-міністра України з лідерами фракцій коаліції щодо бюджету, і зараз представники уряду та народні депутати інтенсивно працюють, щоб уже до вівторка максимально узгодити позиції. При цьому він заявив, що під час обговорення головного фінансового документа країни необхідно утриматися від популістських заяв і професійно обговорювати реальні кроки.

Своєю чергою посол зазначив, що дискусії щодо проекту бюджету сприяють «розвитку демократії та парламентської культури» ВР, відзначивши у цьому контексті, що бюджетний процес у комітетах Верховної Ради України відбувається відкрито і прозоро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом