Вищий адміністративний суд України прийняв до розгляду позов учасників акції протесту «Кредитний Майдан проти фінансового рабства» проти Національного банку України. Про це кореспондентові Forum'у повідомила секретар громадського об'єднання «Кредитний майдан» Ольга Іванова.

«Щойно ми подали позов у Вищий адміністративний суд, який без будь-яких проблем прийняв його до розгляду. Крім того, нами були подані позови в Адміністрацію Президента на бездіяльність влади, а також на Кабінет Міністрів для того, щоб оскаржити постанову, яка дозволила нотаріусам безпосередньо, без суду та слідства, відбирати житло у людей. До позовів від нашої організації приєдналися також і фізичні особи», - розповіла активіст.

За її словами, акція протесту на сьогодні завершена і, найімовірніше, відновиться наступної п'ятниці.

«Зараз ми маємо намір чекати того дня, коли глава Нацбанку Валерія Гонтарева приїде і буде звітувати перед Верховною Радою про свої дії. Ми знову прийдемо під будівлею НБУ і вимагатимемо зміни нинішньої ситуації», - сказала Іванова.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 грудня в Києві під НБУ позичальники відновили акцію протесту.

16 грудня у Києві розпочався Всеукраїнський багатоденний мітинг позичальників і вкладників банків «Кредитний Майдан проти фінансового рабства».

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом