Відшкодування з державного бюджету у вигляді субсидій на покриття втрат за перевезення пільговиків повністю Києву виплачені, і влада столиці повинна була не допустити заборгованості по зарплаті перед працівниками КП «Київпастранс».

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, коментуючи ситуацію, яка склалася на комунальному підприємстві «Київпастранс», повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів.

Як зазначив Зубко, влада столиці повинна була не допустити заборгованості по зарплаті перед працівниками КП «Київпастранс» та вирішувати проблемні питання відразу, як вони виникали, адже ця заборгованість накопичувалася з вересня, передає УНІАН.

«Київська влада повинна була раніше задуматися над вирішенням питання цієї заборгованості. Коли з вересня сім тисяч працівників «Київпастрансу» мають заборгованість по заробітній платі, то зрозуміло, що це питання виникло не сьогодні.

Відшкодування з державного бюджету у вигляді субсидій на покриття втрат за пільгове перевезення окремих категорій громадян повністю Києву виплачені. І важливо, щоб на наступний рік столиця ретельніше підійшла до питань кількості пільговиків, яких перевозять безкоштовно, і розміру відповідної субвенції. Треба думати завчасно, а не в той момент, коли люди вийшли на вулицю», - сказав Зубко.

Нагадаємо, 19 грудня комунальне підприємство «Київпастранс» відновило роботу електротранспорту в столиці.

18 грудня працівники трьох трамвайних депо Києва не вийшли на маршрути у зв'язку з невирішенням питання про погашення заборгованості по заробітній платі.

Керівництво КП «Київпастранс» обіцяє погасити заборгованість по заробітній платі перед своїми працівниками до 29 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57