На Львівщині, на базі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України, триває бойова підготовка особового складу до ротації 18-го окремого вертолітного загону, що виконуватиме завдання місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній Республіці Конго. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Наголошується, що під час підбору кандидатів на посади враховувався насамперед досвід військовослужбовців, отриманий під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.

Згідно з повідомленням, у рамках підготовки до ротації військові льотчики виконали дві льотні зміни, у навчально-тренувальних польотах взяли участь екіпажі вертольотів Мі-24 і Мі-8.

За даними прес-служби, 18 грудня відбувається третя - чергова льотна зміна, під час якої виконується низка завдань та вправ.

«Це виконання польотів у простих і складних метеоумовах, відновлення навичок на групову злітаність, бойове маневрування під час подолання засобів протиповітряної оборони умовного противника, ураження різних цілей», - розповіли в прес-службі відомства.

Так, під час проведення бойового злагодження льотним складом та фахівцями пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби вже здійснено 34 стрибки з парашутом, офіцери бойового управління командного пункту загону виконали майже сто авіанаведень екіпажів вертольотів на наземні цілі, також військовослужбовці виконали вправи стрільб.

У Міноборони повідомили, що збори завершаться наприкінці грудня сертифікацією особового складу загону, під час якої представники спеціальної комісії перевірять готовність особового складу до виконання завдань за призначенням у ДР Конго.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83