У Криму було викрадено співробітника Генеральної прокуратури, якого агенти Федеральної служби безпеки Російської Федерації незаконно утримували і допитували 10 днів, звинувачуючи в організації терористичного акту. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«5 грудня цього року на тимчасово окупованій території півострова Крим невідомими особами був знятий з потяга «Сімферополь-Київ» і вивезений у невідомому напрямку заступник начальника відділу Генеральної прокуратури України, який хотів відвідати матір у місті Бахчисараї», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, 15 грудня стало відомо, що протягом 10 днів він утримувався у слідчому ізоляторі Сакського відділу поліції, де на нього був складений протокол про нібито скоєне ним адміністративне правопорушення.

Наголошується, що при цьому до співробітника української прокуратури застосовувалися погрози, фізичне насильство та психологічний тиск.

Згідно з повідомленням у слідчому ізоляторі працівники ФСБ РФ із застосуванням поліграфа допитували прокурорського працівника Генпрокуратури, звинувачуючи його в організації терористичного акту наприкінці серпня 2014 року, коли в машині співробітника «республіканської прокуратури» знайшли вибухівку, а також стверджували, що затриманий є шпигуном або його спільником.

Як розповіли в прокуратурі, тільки після закінчення десяти днів арешту співробітник ГПУ був відпущений із незаконного утримання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34