На одному з військових полігонів Дніпропетровщини перевірили на міцність довготривалу оборонну точку (ДОТ), розроблену для потреб антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що перевага цієї фортифікаційної споруди в тому, що її можна зібрати і розібрати протягом двох годин, що дає можливість у найкоротші терміни перенести укріплення з допомогою транспорту й за короткий час облаштувати вогневу позицію.

Згідно з повідомленням захисна споруда відповідає сучасним вимогам, фронтальна плита має товщину 600 мм. Також залізобетонна конструкція обладнана протикумулятивною решіткою.

«Під час випробування вівся обстріл з усіх видів стрілецької зброї, включаючи крупнокаліберний кулемет і спарену зенітну установку. Як показав експеримент, після влучання в будівлю пострілом з ручного протитанкового гранатомета її стіни отримали незначні ушкодження», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, планується, що після деяких доопрацювань і повторних випробувань понад 40 захисних споруд зимового зразка вже найближчим часом будуть встановлені на території Донецької області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33