Рада ЄС запровадила додаткові санкції на інвестиції, послуги і торгівлю з Кримом та Севастополем. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

«З 20 грудня інвестиції в Крим або Севастополь будуть незаконними. Європейські та компанії, що базуються в ЄС, не зможуть більше купувати нерухомість або організації в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати відповідні послуги», - зазначили в прес-службі.

Крім того, за інформацією прес-служби, оператори ЄС не зможуть надавати послуги у сфері туризму в Криму чи Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна зможуть заходити в порти Криму тільки в разі надзвичайних ситуацій. Ці обмеження торкнуться суден, що перебувають у власності європейських компаній, які ходять під прапорами країн-членів ЄС.

При цьому, передбачається, що вже укладені контракти в тому числі щодо заходження в порти Криму з круїзами, можуть виконуватися в період до 20 березня 2015 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Рада ЄС також заборонила експорт низки товарів та технологій кримським компаніям, зокрема, які працюють у сферах транспорту, телекомунікацій та енергетичного сектору, а також сфер розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

Рішенням також заборонено надавати технічну допомогу, будівельні або інжинірингові послуги в цих секторах.

Рішення було ухвалене за письмовою процедурою. Передбачається, що 19 грудня воно буде опубліковане в «Офіційному журналі» Євросоюзу, після чого набуде чинності з 20 грудня.

Як повідомляв ForUm, 15 грудня Рада глав МЗС країн-членів ЄС узгодила додаткові санкції стосовно Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52