Запланований на середу, 17 грудня, обмін полоненими в Україні був зірваний з вини Києва, заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції.

«Вчора була домовленість про те, щоб обміняти 30 осіб. Представники міліції виїхали на місце обміну, з'явився представник офіційної влади Києва і сказав: ні, обмінювати не будемо аж до наступної зустрічі в Мінську», - сказав Путін.

Він також вважає, що обмін полоненими між українськими силовиками і ополченцями потрібно зробити, помінявши «всіх на всіх», без жодних умов, щоб люди до Нового року і Різдва опинилися у своїх сім'ях, повідомляють РІА Новости.

«Всі наполягають на обміні військовополоненими. Я вважаю, що потрібно всіх поміняти на всіх без всяких умов. Але життя складніше», - зазначив Путін.

Він додав, що, коли з'являються списки, з української сторони в них є особи, які були затримані у зв'язку з бойовими діями не на сході України, а в Херсоні та Одесі. «Треба звіряти ці списки. Ми, тим не менш, наполягаємо, і я вважаю, що потрібно, щоб люди до Нового року, до Різдва опинилися у своїх сім'ях», - підсумував Путін.

Нагадаємо, Служба безпеки України готова до обміну полоненими з самопроголошеними республіками ДНР і ЛНР у форматі «всіх на всіх».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130