Європейське співтовариство виступає за перетворення Вишеградської четвірки в «п'ятірку» з участю України та вступ України в ЄС, але головні рішення та дії в цьому напрямку повинні прийматися в Києві. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина.

Глава МЗС Польщі зазначив, що в ході офіційних зустрічей у Києві від Президента Петра Порошенка звучала позиція, що Україна дуже б хотіла приєднатися до Вишеградської четвірки.

«Так, ми відповідаємо, що ми відкриті. Ми зараз тут, щоб підтримати Україну, щоб вона була в Євросоюзі, і в перспективі, щоб приєдналася до Вишеградської четвірки. Але головні рішення по Україні будуть прийматися тут, у Києві, а не у Варшаві чи в Празі», - сказав міністр, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

«Ми будемо вас підтримувати, будувати гарну атмосферу навколо вас, але ви повинні робити це самі», - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, напередодні Порошенко висловився щодо приєднання України до Вишеградської четвірки.

Вишеградська четвірка - об'єднання чотирьох центральноєвропейських держав: Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини. Члени об'єднання 1 травня 2004 року стали членами Європейського союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом