Протягом 2014 року Збройні сили України отримали допомогу з 13 країн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема, в рамках надання міжнародної гуманітарної допомоги ЗСУ отримали черговий вантаж з Великобританії. Британські колеги передали українським військовослужбовцям зимову форму одягу і медичне майно.

З США було передано речове майно і технічні засоби, Франція постачала бронежилети і медичні матеріали, а Словаччина - електрогенератори, освітлювальні комплекти, пластиковий посуд, речове обладнання і медичні матеріали. Крім того, Норвегія передала в якості допомоги ЗСУ сухий пайок, а Данія - технічні засоби.

З Канади надійшли кошти індивідуального захисту та зимове обмундирування, а з Польщі - сухий пайок і постільні речі. Литва направила сухий пайок, медичні матеріали, речове майно, Швейцарія - лікарські засоби та медичні матеріали, а Нідерланди - електрогенератори, зимове взуття. Іспанія допомогла ВСУ бронежилетами та шоломами. У свою чергу Латвія надала шкільне приладдя та інші необхідні речі для дітей військовослужбовців, які були переміщені з Автономної Республіки Крим.

«Найближчим часом допомогу Збройним силам України планують надати Австралія і Польща», - зазначили в Міноборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25