У п'ятницю, 19 грудня, Україну відвідають міністри закордонних справ Німеччини та Угорщини, повідомив спікер міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«19 грудня з робочим візитом Україну відвідає федеральний міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмаєр», - повідомив Перебийніс на брифінгу 17 грудня.

За його словами, в ході візиту заплановані його зустрічі з керівництвом держави, а також переговори з главою МЗС України Павлом Клімкіним.

Також 19 грудня відбудеться робочий візит в Україну міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто.

«Це буде перша повістка угорського чиновника в Київ після його призначення на посаду 23 вересня 2014 року», - сказав Перебийніс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

В ході запланованих зустрічей сторони обговорять питання європейської інтеграції України, співпрацю в питаннях енергетики та етнонаціональної політики.

«За результатами зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним передбачається підписання плану консультацій між зовнішньополітичними відомствами на 2015-2016 рр.», - зазначив Перебийніс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом