Окружний адміністративний суд скасував постанову Кабінету Міністрів України №647 від 26 листопада 2014 року, згідно з якою близько 170 великих промислових споживачів зобов'язали до 28 лютого 2015 року закуповувати природний газ тільки у НАК «Нафтогаз України».

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 16 грудня.

Так, суд скасував п. п. 1-4 вищезгаданої постанови, тоді як п. 5, яким Кабмін скасував свої постанови про призупинення до кінця поточного опалювального періоду використання для технологічних потреб газу підприємствами, які виробляють мінеральні добрива (№488 від 29 вересня 2014 року) і старому переліку промспоживачів, яких зобов'язали купувати газ тільки у НАК (№№596 і 599 від 7 листопада), залишено в силі, передає Інтерфакс-Україна.

Позов до Кабінету Міністрів про визнання незаконною та нечинною вищевказану постанову подали ПРАТ «Природні ресурси», ТОВ «Східний геологічний союз», ТОВ «Куб-Газ», ТОВ «Тисагаз», ТОВ «Енерго-сервісна компанія «Еско-Північ», ПРАТ «Нафтогазвидобування», СП «Полтавська газонафтова компанія» та ТОВ «Нафтогаз-Альянс».

Нагадаємо, 11 грудня «Нафтогаз» дозволив приватним компаніям купувати імпортний газ.

12 листопада уряд України зобов'язав великі промислові, енерго- і теплогенеруючі підприємства розпочати закупівлю природного газу винятково у державного енергохолдингу НАК «Нафтогаз України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61