Міністерство оборони України запроваджує два нові види військового резерву - територіальний та суспільний. Про це повідомила речник міністерства Вікторія Кушнір.

«Треба залучити до організації підготовки територіального резерву місцеві органи виконавчої влади. Крім того, нам потрібно об'єднати представників громадських об'єднань та волонтерів з метою підтримки військового резерву і запровадити нові види резерву - територіальний та суспільний», - уточнила вона.

Кушнір пояснила, що територіальний резерв посилить обороноздатність територій усіх адміністративно-територіальних одиниць районного значення, передає Інтерфакс-Україна.

«Загони оборони формуватимуться в кожному районі на базі районних та міських військових комісаріатів», - зазначила вона.

У рамках цього напряму Міноборони працює над впровадженням системи загального військового навчання населення за швейцарською моделлю постійної планової підготовки резерву.

«Зараз за підтримки патріотичних громадських організацій у багатьох районах проводиться підготовка територіального резерву на добровільній безоплатній основі», - підкреслила речник відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113