Організаційний комітет «Кредитного Майдану проти фінансового рабства» прийняв рішення продовжувати акції протесту доти, поки не будуть ухвалені ті закони, які захистять валютних позичальників і вкладників.

Як повідомив Forum'у громадський активіст Михайло Шкурін, мітингувальники будуть продовжувати акції незалежно від результатів зустрічі в НБУ або у комітеті.

«Нацбанк водить людей за ніс, - зазначив активіст. - Його представник, перший заступник глави НБУ Олександр Писарук, сказав, що впливу на комерційні банки у них немає. За його словами, єдине, що може Нацбанк - рекомендувати банкам не виселяти людей, та й то тільки через три дні він дасть відповідь, чи буде така рекомендація».

За словами Шкуріна, НБУ дав зрозуміти, що насамперед будуть враховані інтереси банкірів. «Вони розглянуть питання щодо закону Князевича (З реструктуризації валютної заборгованості. - Ред.) на засіданні НАБУ й узгодять питання з громадською радою НБУ, на яку звичайних людей сьогодні не допустили, - каже активіст. - Дослівно було сказано, що насамперед Нацбанк врахує інтереси банкірів, а потім уже людей».

Крім того, Шкурін зазначив, що вкладникам VAB-банку дали зрозуміти, що всі претензії вони пред'являти головному акціонеру банку, а не НБУ і державі.

Як раніше повідомляв ForUm, у Києві розпочався багатоденний мітинг позичальників та вкладників банків «Кредитний Майдан проти фінансового рабства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66