Світ має зробити все, щоб не дозволити Росії розміщувати ядерну зброю в Криму. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на конференції Центру європейської політики 16 грудня у рамках робочого візиту в Брюссель.

«Росія постійно порушує міжнародні закони, постійно погрожує членам НАТО, наприклад порушенням повітряного простору. І Росія почала порушувати угоди про нерозповсюдження ядерної зброї», - цитує його слова прес-служба уряду.

Яценюк підкреслив, що питання розміщення ядерної зброї в Криму - «це ще одна ознака того, що конфлікт відбувається не просто між Україною і Росією». «Це виклик для всього світу, і світ мусить відреагувати всіма засобами та методами, щоб не дозволити Росії розміщувати ядерну зброю на українській території, адже Крим - це територія України», - підкреслив прем'єр.

Він нагадав, що у 1994 році Україна відмовилася від свого ядерного арсеналу, підписавши «сумнозвісний Будапештський меморандум». «Тому на українській території не дозволено розміщувати ніякої ядерної зброї», - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, 15 грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що не виключає розміщення ядерної зброї в анексованому Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом