Військова прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно командира розвідувальної десантної роти, обвинуваченого в бездіяльності, що призвело до небоєздатності ввіреного йому підрозділу. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Згідно з висновком військово-тактичної експертизи, проведеної у кримінальному провадженні, зазначений командир підрозділу, на якого була покладена відповідальність за виконання ротою бойового завдання в межах Луганської та Донецької областей, під час блокування підрозділу невстановленими збройними особами, всупереч вимогам статей 22, 111 Статуту внутрішньої служби, не використав право особисто або у складі підрозділу застосувати зброю, що призвело до захоплення закріпленої військової техніки, зброї та боєприпасів і, як наслідок, втрати боєздатності», - йдеться в повідомленні.

До суду спрямовано обвинувальний акт щодо скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 426 Кримінального кодексу України (Бездіяльність військової влади, що спричинило тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21