Російська Федерація цього року відмовилася від проведення щорічного засідання міжурядового комітету з питань економічного співробітництва на рівні міністрів закордонних справ, яке мало відбутися в Росії.

Про це повідомила прес-служба польського Міністерства закордонних справ, яка не стала коментувати повідомлення польських ЗМІ, що на цей факт могла вплинути ситуація в Україні.

«Такі зустрічі проходять щорічно по черзі в кожній із країн. У 2013 році така зустріч проходила у Варшаві. Цього року російська сторона не надіслала запрошення», - зазначили в міністерстві, відповідаючи на запит агентства.

У польському МЗС зазначили, що 17 жовтня цього року відбулися польсько-російські консультації на рівні директорів профільних департаментів міністерств закордонних справ обох держав, передає УНІАН.

Польське агентство РАР сьогодні назвало «ситуацію в Україні» причиною «труднощів у подальших регулярних контактах» польської та російської влади.

Агентство нагадало, що востаннє міністри закордонних справ Польщі та Росії зустрічалися ще в грудні минулого року і тоді підписали програму співробітництва до 2020 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20
Теги