Кількість жертв нападу бойовиків на школу в пакистанському Пешаварі досягла 104 осіб, з них 84 - діти, понад 100 осіб отримали поранення.

За попередніми даними, шість озброєних бойовиків, переодягнених у форму пакистанських військових, під'їхали до будівлі навчального закладу на мотоциклах і відкрили безладний вогонь по охоронцях.

Після цього екстремісти загнали дітей, що перебували на вулиці, в будівлю і почали відстрілюватися від поліцейських і військових, що прибували до місця НП. Всього в будівлі може перебувати близько 500 учнів та викладачів, повідомляє ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Відповідальність за теракт вже взяли на себе рух «Техрік-і-талібан Пакистан». Терористи поки не висувають ніяких вимог, однак їх представник повідомив, що акція бойовиків - це відповідь на спецоперацію пакистанської армії «Разючий удар» у Північному Вазиристані, в результаті якої знищено понад 1200 бойовиків.

Як повідомляв ForUm, щонайменше 15 школярів загинули, понад 36 отримали поранення у вівторок, 16 грудня, в ході нападу талібів на школу в пакистанському місті Пешавар.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48