Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом, в ході якої він привітав ухвалення Конгресом США законопроекту №2828 «Акт у підтримку свободи України-2014». Про це повідомляє прес-служба Президента.

Згідно з повідомленням, Порошенко висловив надію, що найближчим часом цей важливий законодавчий акт буде підписаний Президентом США Бараком Обамою, чим буде засвідчено солідарність американського народу з Україною.

Наголошується, що також співрозмовники обмінялися думками про фінансові механізми підтримки України. Байден підтвердив намір США надати допомогу Україні, а також готовність докласти зусиль для виділення коштів через Міжнародний валютний фонд.

Порошенко в свою чергу заручився додатковою підтримкою віце-президента США з реалізації мирного плану врегулювання на Донбасі та взаємодії для подолання Україною економічних викликів.

Як повідомляв ForUm, раніше розроблений конгресом законопроект №2828 «Акт у підтримку свободи України-2014» направлений президенту США Бараку Обамі.

Нагадаємо , на офіційному сайті Сенату США з остаточного варіанту «Акту підтримки свободи України-2014» вилучений розділ 7-й, в якому йшлося про визнання України, Молдови і Грузії основними союзниками США без набуття членства в Організації північноатлантичного договору (НАТО). При цьому законопроектом пропонується запровадити нові санкції проти РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом