НАТО як організація не постачає військовим обладнанням країни-партнери альянсу, включаючи Україну, оскільки не володіє ним. Про це заявив у понеділок генсек НАТО Єнс Столтенберг після зустрічі в Брюсселі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Тим не менш, за словами генсека, НАТО вітає практичну допомогу країн-членів Північноатлантичного альянсу, яку вони надають Україні. За словами Столтенберга, країни-члени НАТО надають сприяння Україні на двосторонній основі, повідомляє ТАСС.

«Країни-члени НАТО надають сприяння Україні на двосторонній основі», - повідомив він.

«Суверенна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству закону, є ключовим елементом євроатлантичної безпеки», - сказав генсек.

Нагадаємо, розроблений конгресом законопроект №2828 «Акт підтримки свободи України-2014» направлений на підпис президентові США Бараку Обамі.

Як раніше повідомляв ForUm, на офіційному сайті Сенату США з остаточного варіанту «Акту підтримки свободи України-2014» вилучений розділ 7-й, в якому йшлося про визнання України, Молдови і Грузії основними союзниками США без набуття членства в Організації північноатлантичного договору (НАТО). При цьому законопроектом пропонується запровадити нові санкції проти РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42