Євросоюз бачить «ознаки обмеженої надії» на вирішення кризової ситуації в Україні, але хоче упевнитися, що мінські угоди будуть виконуватися, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

«Вже кілька днів йдуть переговори про нове засідання тристоронньої контактної групи. Можна спостерігати деякі ознаки обмеженої надії, з цим треба працювати», - сказала Могеріні журналістам після засідання глав МЗС країн-членів ЄС, повідомляє РІА Новости.

За її словами, Євросоюз вже неодноразово проходив через ілюзії поворотних моментів».

«Я б не стала визначати зараз поворотні моменти, але є невеликі причини для надії, на яких потрібно ґрунтуватися. Позитивним є те, що всі гравці посилаються на мінські угоди, виконання яких є ключовим. Тому для нас також було б ключовим подивитися, чи це (виконання) відбуватиметься», - заявила глава європейської дипломатії.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий заявив про можливість переговорів з президентом Володимиром Путіним про необхідність прискорити нову зустріч у Мінську тристоронньої Контактної групи з вирішення ситуації на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111