У рамках державного візиту Президента України Петра Порошенка в Австралію досягнута домовленість про фінансову допомогу Україні в розмірі $100 мільйонів. Про це в ході брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий.

«Є деякі економічні результати. Багато з них проявляться пізніше, але те, що можна сказати зараз, - це $100 млн від Австралії через МВФ на підтримку України, понад $2 млн допомоги саме нашій Нацгвардії і армії для тих потреб, які зараз виникають», - сказав Чалий.

Крім того, за його словами, Австралія готова допомогти Україні в питанні енергетичної безпеки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«В Австралії мова йшла про постачання урану. Ви знаєте, що Австралія в якості санкції припинила постачання урану в РФ, і сьогодні ми говоримо про диверсифікацію джерел поставок цієї сировини в Україну», - сказав він.

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Петро Порошенко обговорив з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом питання постачання в Україну австралійського вугілля, а також урану для українських атомних електростанцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом