Моніторингова місія Управління верховного комісара ООН з прав людини, яка спостерігає за ситуацією на Україні, не має даних про місцерозташування масових поховань, що ставить під питання їх реальне існування. Про це заявив Джанні Магадзені, голова підрозділу Управління верховного комісара ООН з прав людини, що відповідає за регіони Америки, Європи та Центральної Азії, повідомляє РІА Новости.

«У нас немає даних про місця розташування масових поховань, що дозволило б нам повідомити про це у відповідності з нормами, а також забезпечити збереження доказів для доступу експертів... Ми запитували, де можуть бути ще поховання, але не отримали відповіді», - повідомив він.

За словами Магадзені, місія УВКПЛ ООН, зокрема, досі не має чітких підтверджень того, що люди, чиї тіла в даний час знаходяться в моргах, дійсно були виявлені в масових похованнях. Це, а також відсутність чіткої інформації про місця поховань, на думку Магадзені, ставить під сумнів факт існування подібних могил, про яких ЗМІ повідомляли в кінці вересня.

Як повідомляв ForUm, 24 вересня група спостерігачів ОБСЄ в Україні зафіксувала під Донецьком наявність трьох місць масового поховання людей.

У прес-центрі антитерористичної операції, у свою чергу, повідомили, що інформація про виявлення на території колишнього табору українських військових, а саме на території шахти №22 «Комунар», останків загиблих мирних жителів, поширена російськими ЗМІ 24 вересня, не відповідає дійсності.

Незабаром у самопроголошеній Донецькій народній республіці заявили, що в похованні під Донецьком було тільки дев'ять тіл, а ті 400 невпізнаних трупів, про які вони раніше повідомили, надійшли в морги з різних місць регіону в різний час.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом