Кияни почали отримувати платіжки за послуги ЖКГ за листопад, у яких вперше повною мірою застосовані нові тарифи на опалення.

Як пише газета «Вести», тепер за тепло мешканцям стандартної однокімнатної квартири доведеться платити від 300 грн в місяць, а трикімнатної - і до 800-900 грн.

Як відомо, з початку цього опалювального сезону для компанії «Київенерго» діє новий тариф на опалення. Якщо раніше кияни платили близько 3 грн за кожен квадратний метр житлоплощі, то тепер діє втричі більший тариф - 9,22 грн/кв. м (правда, платити тепер треба тільки в холодні місяці, а не весь рік, як раніше).

Київська влада закликає городян оформляти субсидії. «Ми закликаємо киян поспішити з оформленням субсидій. Адже після того, як всім прийдуть платіжки з новими тарифами, люди масово кинуться оформляти субсидії - і можливі великі черги. Хоча досі кияни не дуже активно цим займалися. Завдяки субсидії можна заощадити на послугах ЖКГ і 400, і 600 гривень на місяць», - заявили в прес-службі КМДА.

Ще один спосіб заощадити на опаленні - встановити тепловий лічильник. У цьому році КМДА збирається встановити близько сотні будинкових теплолічильників, а в наступному - вже 2,5 тис. Влада стверджує, що загальнобудинковий лічильник дозволить економити жителям багатоповерхівки до 15-20% на опаленні. Квартирний теплолічильник дає ще більшу економію, проте коштує від 2 тис. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219