Генеральне консульство США у Сіднеї було евакуйоване з метью безпеки, повідомила представник держдепартаменту США Джен Псакі.

Генконсульство розміщене поблизу торговельного центру, в кафе якого невідомим озброєним чоловіком захоплені заручники.

Разом із тим, як повідомила Псакі, співробітники генконсульства продовжують працювати в безпечному місці й відстежують ситуацію.

За повідомленнями, що надходять із Сіднея, поліції вдалося встановити контакт і почати переговори з особою, що утримує заручників. Разом із тим не повідомляється, чи висунув він якісь вимоги, крім прямих переговорів з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботом.

Місцевий телеканал показав репортаж, з якого випливає, що трьом заручникам вдалося втекти. Поліція це підтвердила, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас поліція поки не змогла встановити кількість заручників, повідомив журналістам представник поліції Ендрю Скіпіоне. Раніше ЗМІ повідомляли, що їх близько 40 осіб.

Тоні Еббот терміново скликав Комітет національної безпеки для обговорення ситуації із захопленням заручників у Сіднеї. «Цей інцидент викликає глибоке занепокоєння. Проте всі австралійці повинні бути впевнені, що наші сили правопорядку і агентства безпеки добре підготовлені й оснащені для того, щоб дати вичерпну і професійну відповідь», - цитують місцеві ЗМІ заяву прем'єра.

Як раніше повідомляв ForUm, у кафе в австралійському Сіднеї сталося збройне захоплення заручників, перевіряються повідомлення про мінування об'єктів. Зазначається, що заручники стоять біля вікон кафе з піднятими руками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39