Остання зона протестів в Гонконгу в торговому кварталі Козуей-бей буде очищена від барикад і наметів демонстрантів наступного тижня, повідомили в уряді.

У четвер, 11 грудня, поліція за приписом суду ліквідувала головний табір демонстрантів у центральному районі Адмиралті, розблокувавши там ділянки найважливіших автомагістралей і відновивши рух транспорту. В ході цих дій були затримані 247 активістів, яких 12 грудня випустили під заставу.

Передбачалося, що відразу після цього буде розчищений і останній, практично вже занедбаний оплот маніфестантів у кварталі Козуей-бей. Там залишаються нечисленні намети, тенти і металеві загородження, що блокують проїжджу частину, хоча самих демонстрантів майже не видно. Однак цю операцію відклали у зв'язку з першочерговою необхідністю забезпечення порядку і контролю у центрі міста у зв'язку з ймовірністю відновлення протестів у вихідні дні, повідомляє ТАСС.

Між тим один з лідерів студентських протестів Джошуа Вонг запевняє у відсутності таких планів. За його словами, найближчим часом його прихильники не будуть розпочинати нових акцій громадянської непокори. У той же час він стверджує, що боротьба за загальне виборче право буде продовжена.

Як раніше повідомляв ForUm, приводом для масових протестів в Гонконгу, що спалахнули на початку осені, стала відмова китайської влади від проведення в 2017 році вільних демократичних виборів глави адміністрації Гонконгу. Влітку активісти провели онлайн-референдум, в якому взяли участь близько 800 тис. осіб, що виступили за вільні вибори, але Пекін результати голосування проігнорував. У ніч на 28 вересня лідер опозиційного руху Occupy Central - професор права університету Бенні Тай оголосив про початок акції непокори. Протестувальникам вдалося вивести на вулиці десятки тисяч людей, значну частину їх становили студенти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36
Теги