Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 4 по 11 грудня.

«Будь ласка, виведіть війська з моєї території», - Президент України Петро Порошенко про вимогу вивести війська РФ з України і закрити кордон.

«Ми - країна, яка має бути у всіх на вустах», - прем'єр-міністр Арсеній Яценюк про необхідність проведення активної інформаційної політики на Заході.

«Винесена в парламент програма дій уряду не просто розчарувала. Це - щось середнє між студентської халтурою і журналом "Мурзилка"», - нардеп від БПП Юрій Луценко про програму діяльності Кабміну.

«Цей бюджет вимагає від нас жити за коштами, а не вважати, що у нас буде великий ВВП, маленький дефіцит, і ми зможемо собі дозволити нічого не скорочувати у державних витратах», - віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко про держбюджет на 2015 рік.

«Можна терпіти навіть приниження, коли мова йде про життя і смерті людей, але не можна терпіти вже до такої міри», - перший президент України Леонід Кравчук вважає принизливим для України формат мінських переговорів.

«Коли два рази на місяць я отримую по три тисячі, це трохи, чесно кажучи, прикро. Тому що генпрокурор не повинен отримувати таку заробітну плату», - генпрокурор Віталій Ярема про розмір своєї зарплати.

«Де буде мій кабінет? У Слов'янську», - міністр інформаційної політики Юрій Стець про те, що буде працювати в Слов'янську.

«В країні немає безкоштовної медицини - це брехня. Кошти, які виділяються на медицину, йдуть в повітря і до людей не доходять, вони за все платять самі», - прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк про необхідність введення медичного страхування.

«Тобто ми б сказали, що ми голі і бідні, але будемо відновлювати ядерну зброю? І лякати нею. Кого? Росію! А Росія лякала б нас. Таким чином, наближення конфлікту стало б більш реальним», - перший президент України Леонід Кравчук про недоцільність відновлення ядерного статусу України.

«Успіх України - це найкраща відповідь Путіну», - прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк про те, що Україна зобов'язана вийти із складної ситуації.

«Єдине, за що можна голосувати у цьому 13-сторінковому шедеврі, так це за малюнки. Хороша робота, викликає оптимізм. Як у Буратіно, якому так подобалася "Абетка" з малюнками», - нардеп від БПП Юрій Луценко про програму діяльності Кабміну.

«Ми здали ядерну зброю, а вони дискутують, чи продавати Україні гвинтівки чи ні», - перший президент України Леонід Кравчук про позиції західних країн щодо підтримки України.

«Я витратила години, переконуючи більш прагматичних колег по коаліції і пояснюючи безпосередньо самим фігурантами, що у них зіпсована карма, для очищення якій необхідно пропустити політичний сезон. У своїх зусиллях я була частково успішною», - заступник голови ВР Оксана Сироїд про те, як пропонувала виключити з керівництва комітетів осіб, які голосували за «закони 16 січня».

«Арсенію Петровичу 150 разів казали, що потрібна конкретика і люди вже не вірять в ту локшину, яку він вішає на вуха. Якщо ми продовжимо грати в політиканство - проблеми вирішать люди на вулиці», - народний депутат Володимир Парасюк про програму діяльності уряду.

«Якщо ви будете дозволяти собі і далі ганьбити мого батька, я вам обіцяю, що здам мандат, зніму ремінь і дам вам по заслугах», - нардеп Олесь Довгий заступився за свого батька перед колегою Сергієм Лещенком.

«Позиція Індії не допомагає, вона не рятує Аксьонова. Він - кримінальний злочинець, це дуже просто. У нього кримінальне минуле і, без сумнівів, у нього - кримінальне майбутнє», - Президент Петро Порошенко про візит глави анексованого Криму Сергія Аксьонова в Індію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368