Якщо Крим має для Росії сакральне значення, тоді і Москва має для кримських татар таке ж значення.

Про це в інтерв'ю естонському Радіо 4 заявив екс-очільник меджлісу, а нині депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв.

Джемілєв, коментуючи останнє висловлювання Путіна про те, що Крим має сакральне значення для Росії, підкреслив, що у глави РФ невдалі консультанти.

«Те, що там хрестився Князь Володимир, так він же був князем Володимиром Київським. Якщо колись хтось на нашій території хрестився або ще щось робив і на цій підставі... Тоді Москва теж для кримських татар дуже сакральне місце - Девлет Гірей (Хан Девлет Гірей, який здійснював набіги на Русь. - Ред.), після того, як він захопив Москву, вивішував там свій батіг в науку іншим. Але ми ж не претендуємо на Москву, як на наше сакральне місце», - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, раніше Путін у своєму зверненні до Федеральних зборів заявив, що для Росії анексований Крим має величезне цивілізаційне і сакральне значення.

«Саме так ми і будемо до цього ставитися відтепер і назавжди. Крим стане для Росії сакральним центром, як Храмова гора в Єрусалимі», - сказав російський президент.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом