Програма дій уряду - антисоціальна. Таку думку висловила ForUm'у керівник громадської організації «Інститут практичної політики», активістка Майдану Богдана Бабич.

«Якщо говорити про те, як приймалася програма, - депутати були незадоволені, що не було нормального обговорення, їх знову використовували, як звичайних «кнопкодавів». Таке прийняття (програми. - Ред.) говорить і про те, як вона буде виконуватися», - зазначила Бабич.

«Ця програма антисоціальна. За рахунок населення України будемо вирішувати проблеми великого капіталу. Я розумію, що потрібно затягувати паски, якщо ми бачимо якісь реальні реформи або хоча б нам пояснюють, що це за реформи будуть, який їх результат. Але ця програма - не бізнес-план, а урізання соціальних виплат, які сильно вдарять по нашому населенню», - пояснила активістка.

На думку Бабич, така програма Кабміну може викликати соціальний вибух.

«Це може призвести до соціального вибуху. Таке враження, що уряд повністю втратив інстинкт самозбереження. Виправдання, що було мало часу для складання цієї програми, не витримує ніякої критики, тому що 9 місяців діяльності уряду говорять про те, що така програма повинна була бути підготовлена раніше. І такий дилетантський підхід не вселяє оптимізму з приводу розвитку нашого майбутнього», - підсумувала Бабич.

Нагадаємо, 11 грудня Верховна Рада ухвалила із змінами програму діяльності Кабінету Міністрів.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом