Кабінет Міністрів України зобов'язаний проіндексувати зарплати і пенсії. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» народний депутат Микола Томенко.

«Незважаючи на всю складність ситуації, соціальні групи, які знаходяться за межею бідності, повинні отримати індексацію зарплат і пенсій», - заявив він.

Крім того, Томенко впевнений, що уряд має відмовитися від практики весь час говорити про війну.

«Я розумію, що війна, але пропоную уряду хоч на якийсь час забути слово «війна», інакше виглядає, що український народ ніколи нічого доброго не побачить. Президент нехай займається зовнішньою політикою. А люди, які відповідають за схід і воэнні дії, - своєю справою. Уряд зобов'язаний займатися громадянами», - заявив Томенко.

Він також додав, що знайти кошти для наповнення державного бюджету реально.

«За правильного оподаткування, за правильного підходу до використання бюджетних коштів є можливість проіндексувати зарплати і пенсії», - сказав Томенко.

Він підкреслив, що проект держбюджету повинен бути ретельно вивчений парламентаріями та експертами до прийняття його Верховною Радою.

«Сподіваюся, що уряд в процесі підготовки бюджету піде нетрадиційним шляхом в політичному сенсі, і спочатку обговорить його з громадськими організаціями, місцевою владою, а потім вже буде пропонувати його парламентаріям. І така дикість, яку ми мали з програмою дій уряду, не повториться. Ми хочемо, щоб уряд працював, і вчора делікатно просили уряд... Сподіваюся, що на наступному тижні буде серйозна дискусія про бюджет», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27