За минулу добу в зоні проведення АТО отримав поранення один український військовий внаслідок підриву на розтяжці в районі н. п. Піски. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

«В цілому можна констатувати поступове і обопільне встановлення режиму тиші у районах АТО. За минулу добу фактів використання важкої техніки, артилерії та систем залпового вогню «Град» не зафіксовано», - йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними РНБО, мали місце факти порушення режиму тиші. Так, обстріл зі стрілецької зброї членами НЗФ зафіксований в районі села Майорське в передмісті Горлівки, біля села Піски і в районі Щастя. «Наших військових в Донецькому аеропорту бойовики провокували двічі, ведучи вогонь з підствольних гранатометів. Всього за добу сталося 6 обстрілів. У всіх цих випадках українські воїни проявляли витримку і не відповідали на провокації», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко заявляє, що за останню добу в Україні реально дотримувалося припинення вогню.

9 грудня прес-центр АТО повідомив про введення режиму припинення вогню на всіх позиціях сил антитерористичної операції на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34