Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні 16 грудня відвідає Київ. Про це сьогодні, 11 грудня, в Брюсселі повідомила Майя Косьянчич, речник Могеріні.

«У другій половині вівторка Могеріні поїде до Києва, де вона зустрінеться з Президентом, представниками уряду, парламенту і громадянського суспільства», - сказала вона.

За словами прес-секретаря, в ході візиту йтиметься про те, що саме «ЄС може зробити, щоб допомогти у вирішенні поточної кризи», а також будуть обговорюватися необхідні реформи.

Говорячи про можливий візит Могеріні в Москву, Косьянчич зазначила, що на сьогодні вона не може підтвердити дату. При цьому прес-секретар нагадала, що верховний представник ЄС зустрічалася з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у рамках міністерської зустрічі ОБСЄ. «Ми чітко сказали, що ми очікуємо від Росії», - підкреслила вона, повідомляє УНІАН.

Говорячи про позицію Єврокомісії щодо рішення української влади припинити фінансування окупованих районів Донбасу, Косьянчич зазначила, що «важливо знайти розв’язання кризи». «Має бути продовжено виконання Мінських домовленостей з повною повагою до прав людини. ЄС робитиме все, що може, в гуманітарній сфері», - сказала вона.

При цьому Косьянчич наголосила, що саме повне виконання Мінських домовленостей є відправним пунктом для розв’язання для Східної України».

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську 9 грудня.

Глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання Контактної групи, найімовірніше, пройде в Мінську 11 грудня.

10 грудня другий президент України Леонід Кучма заявив, що не бачить доцільності у проведенні найближчими днями зустрічі Контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18