Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі сподівається на відновлення переговорів у Мінську з питань врегулювання кризи на сході України, а також на позитивний результат цих переговорів.

«Мінські переговори повинні відбутися. На жаль, не в моїй компетенції визначати дату переговорів, але я знаю, що розмови про це йдуть, плани є і процес просувається», - сказав в ході брифінгу в Одесі 11 грудня голова СММ ОБСЄ Ертугуль Апакан.

Він підкреслив важливість Мінських переговорів і зазначив, що на сьогоднішній день йому невідомо про жодні перешкоди, які могли б їм заважати, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Я не знаю ні про які перешкоди, що заважають проведенню зустрічі», - сказав дипломат.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації в Донбасі запланована у Мінську на 9 грудня.

Глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання Контактної групи, швидше за все, пройде в Мінську 11 грудня.

10 грудня другий президент України Леонід Кучма заявив, що не бачить доцільності у проведенні в найближчі дні зустрічі Контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36