Спроба примусу до відставки міського голови Запоріжжя є провокацією. Про це в ексклюзивному коментарі Forum'у заявив мер міста Олександр Сін.

«Я думаю, що те, що сталося вчора, - це провокація, спроба силового примусу піти у відставку. Про це я попереджав правоохоронні органи ще в понеділок у своїй заяві. Мета - політична. Можливо, як варіант, хтось хоче дестабілізувати ситуацію у країні, використовуючи локальну причину в Запоріжжі - протистояння певної групи політиків з міським головою», - сказав Сін.

Варто зазначити, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 10 грудня заявив, що інформації про можливі провокації у Запоріжжі в МВС немає, незважаючи на заяву Олександра Сіна про підготовку силового захоплення влади.

«Я вважаю, що у МВС все ж відреагували (на заяву міського голови. - Ред.), тому що були впроваджені всі сценарії щодо недопущення заворушень та силових дій. Але міліція не може протистояти групі народних депутатів, які прибули на засіданні міськради. У мене немає претензій до дій міліції», - зазначив він.

На запитання про те, що відбувається в місті та області, яка з 27 жовтня живе без губернатора, і є транзитною між Кримом та Донбасом, Сін відповів: «Ситуація в Запоріжжі стабільна. У нас стабільно функціонує міське господарство. Є опалення і гаряча вода. Своєчасно місто було очищене від наслідків сильного снігопаду. Ми виплачуємо заробітну плату. До речі, вчора була зірвана сесія міськради, на якій хотіли внести зміни, щоб забезпечити повну виплату зарплат бюджетникам та робітникам комунальних підприємств. Абсолютно безвідповідально сьогодні розхитувати ситуацію. Тим більше що пан Ляшко жодного стосунку до Запоріжжя не має. Його рівень підтримки на виборах у місті, якщо я не помиляюся, був на рівні 5,6%».

«Я хочу зазначити, що особисто у мене жодного конфлікту ні з ким немає. Я спокійно працюю. Сесія вкотре (втретє або вчетверте) розглянула мою заяву та заяву секретаря міськради Романа Тарана про відставку і навіть не захотіла вносити їх до порядку денного. Тобто депутати вчора висловили свою позицію. Все інше не має нічого спільного із законом», - резюмував мер Запоріжжя.

Як раніше повідомляв ForUm, мер Запоріжжя Олександр Сін 10 грудня під тиском народного депутата Олега Ляшка написав заяву про відставку.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32