Міністр соціальної політики і праці Павло Розенко заявляє, що уряд нараховує соціальні виплати на електронні картки людям, які перебувають у зоні конфлікту на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Людям виплати нараховуються, але надати готівку або здійснити соціальну послугу на тій території, ми не можемо. У нас є один механізм - ми створюємо умови, хоча це і важко, щоб люди хоча б за межами цієї неконтрольованої території змогли оформити всі необхідні гроші, зняти готівку», - сказав міністр.

Розенко зазначив, що заходи з обмеження виплат зроблені через членів НЗФ, які не дають соціальним працівникам виконувати свої обов'язки.

Крім того, за його словами, з літа по сьогоднішній день пограбовано близько 20 інкасаторських машин.

Нагадаємо, у постанові Кабінету Міністрів України від 5 листопада йдеться про те, що переміщеним особам з тимчасово окупованих територій України для отримання пенсій, всіх видів соціальної допомоги та компенсацій з державного бюджету необхідно отримати до 31 грудня 2014 року довідку про взяття на облік в якості переселенців.

Пізніше перший заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін заявив, що жителі Донбасу, які ще не залишили зону бойових дій, зможуть стати на облік та отримати довідку і після 31 грудня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88