Трирічний контракт на постачання російського газу в Білорусь може бути підписаний наступного тижня, через те що курс російського рубля пішов униз, з 1 січня для Мінська ціна на газ трохи впаде. Про це повідомив 10 грудня журналістам в Орші перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко.

«Думаю, що наступного тижня буде підписано. Контракт узгоджений, останні крапки над «i» ми поставили 26 листопада. За наявною у мене інформацією, до підписання все готове», - сказав Володимир Семашко.

За його словами, підготовлений контракт принципово нічим не відрізняється від того, який діє зараз. «Ми не відійшли від тієї принципової форми в ціноутворенні, яка була. Зважаючи на те, що курс російського рубля пішов униз, з 1 січня для нас ціна на газ трохи впаде. Сьогодні вона близько $168 за 1 тис. куб. м, а буде десь $154-155», - пояснив перший віце-прем'єр., повідомляє БЕЛТА.

Говорячи про обсяги поставок, перший заступник прем'єр-міністра зазначив, що Білорусь отримає природного газу під повну потребу. «На рівні 22 млрд куб. м газу на рік. Іноді ці обсяги не вибираємо, в контракті є допуск плюс 5%, мінус 10%», - сказав Семашко. Недобір газу в останні пару років пов'язаний з введенням нових потужностей. Побудовані сучасні блоки на електростанціях, де на вироблення енергії витрачається на 50-70% менше палива, пояснив він.

Чинний трирічний контракт на поставку «Газпромом» природного газу для Білорусі закінчується 31 грудня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87