Агентство цивільної авіації Грузії задовольнило в середу одну з вимог Georgian Airways і скоротило кількість рейсів російських авіакомпаній між Москвою і Тбілісі з 14 до 10 разів на тиждень. Таким чином, авіакомпанії двох країн будуть літати по рейсах до Тбілісі на паритетній основі.

Представники Georgian Airways висунули в середу, 10 грудня, владі країни вимоги з восьми пунктів, а у разі їх невиконання погрожують влаштувати масові акції і паралізувати Тбіліський міжнародний аеропорт. Головні вимоги: скасування дозволу авіакомпаніям РФ на необмежену кількість рейсів, скасування дозволу на виконання польотів, повідомляє РІА Новости.

Незважаючи на те, що Агентство цивільної авіації виконало одну з вимог грузинської авіакомпанії, за словами гендиректора Georgian Airways Іасе Зауташвілі, «співробітники не мають наміру зупинятися, і акція протесту все ж таки відбудеться». Зауташвілі заявив, що компанія не має наміру відновлювати рейси в Москву до того, поки переговори між РФ і Грузією з авіаційних питань не завершаться на користь грузинської сторони.

«Я задовольнив одну з восьми вимог, і польоти будуть здійснюватися 10 на 10, тобто десять польотів у російських і 10 у грузинських авіакомпаній. Незабаром відбудуться переговори між грузинською і російською авіавладою, і думаю, що вони завершаться таким рішенням, яке не зашкодить ні грузинській ні російській стороні», - заявив директор Агентства цивільної авіації Гурам Джалагонія журналістам.

Раніше Джалагонія говорив, що грузинська делегація очікує отримання віз і найближчим часом відправиться в Москву на переговори. Регулярне пряме авіасполучення між РФ і Грузією було скасоване в 2006 році після загострення відносин між двома країнами, потім на деякий час відновлено у 2008 році, а потім знову перерване після збройного конфлікту в Південній Осетії і розриву дипвідносин між двома країнами. Регулярне сполучення відновилося у вересні, а вже 26 жовтня «Аерофлот» здійснив перший політ з Москви до Тбілісі.

Нагадаємо, раніше президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив, що підписання Росією і окуповаою Абхазією угоди «Про союзництво і стратегічне партнерство» спрямоване на анексію територій Грузії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42