Папа Римський Франциск солідарний з українським народом і молиться за нього, заявляє спеціальний представник Ватикану і Папи Римського кардинал Крістоф Шенборн.

«Бажання Святішого отця очевидні - необхідно робити конкретні кроки для встановлення миру в Україні і використовувати всі засоби і заходи, щоб цей мир настав уже сьогодні», - сказав Шенборн журналістам у середу, 10 грудня, в Києві.

Він підкреслив, що перебуває з візитом в Україні, «щоб передати солідарність Папи Римського з народом України, який сьогодні потерпає», повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Шенборна, Папа Римський Франциск «щодня молиться за Україну, молиться за біженців, які страждають, молиться за поранених, молиться за всіх, незалежно від того, яку релігію вони представляють, незалежно від національності, мови, молиться за всіх людей України».

Відповідаючи на питання, чи планується візит Папи Римського в Україну, Шенборн сказав: «Я думаю, що важливо запросити його і запитати його про такий візит». При цьому Шенборн підкреслив, що, на його погляд, візит понтифіка в Україну був би дуже важливий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом