Урізання виплат на бюджетну сферу, яке закладене в програмі економічних реформ уряду на 2015 рік, призведе до скорочення споживання вітчизняних товарів і, відповідно, до чергового витка падіння економіки.

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько.

«Уряд хоче збагатити скарбницю швидкими та простими методами - витиснути гроші з населення», - підкреслив він.

Цибулько стверджує, що збагатити державну скарбницю можна за рахунок розвитку малого та середнього бізнесу.

Нагадаємо, що згідно з оцінкою голови правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолія Гулея, українці тримають вдома близько 90 млрд доларів, а відтік вкладів з банків при цьому перевищує 110 млрд гривень, пише Взгляд.

«Якщо не дати населенню запустити ці гроші в економіку, то вона далі буде падати. Але якщо великі підприємці перестануть «обдирати» малий і середній бізнес, то ці гроші повернуться в економіку і створять нові робочі місця», - сказав політолог.

Цибулько переконаний, що повернути гроші в економіку можна шляхом встановлення вето на будь-які перевірки для малого і середнього бізнесу, а також шляхом спрощення процедури оформлення бізнесу та виходу з нього.

«Це повинні бути дуже прості механізми, на кшталт повідомлення місцевим органам влади про початок ведення бізнесу і таким же чином - про його закриття», - пояснив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45