У Донецькій області внаслідок обстрілу членами незаконних збройних формувань постраждали шість осіб, у тому числі троє дітей. Про це йдеться в прес-релізі обласного ГУМВС про злочини, скоєні на території області станом на 10 грудня.

«До Селидівського міськвідділу міліції з лікарні надійшло повідомлення про те, що до них з важкими травмами доставлені чотири жителі Авдіївки, які стали жертвами обстрілу НЗФ», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що від рук НЗФ постраждала багатодітна сім'я: мама і троє її дітей - 9-річна дівчинка і два хлопчики шести років, у яких діагностовані численні переломи з роздробленням і дефектом м'яких тканин.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 115 КК України (Замах на вчинення умисного вбивства двох і більше осіб, малолітньої дитини).

Крім цього, згідно з повідомленням, в Дмитровський міськвідділ міліції з лікарні надійшло повідомлення про те, що до них з уламковими пораненнями доставили 52-річного чоловіка та його 21-річного сина, жителів с. Орлівка Ясинуватського району.

За даними міліції, батько і син були поранені у дворі свого будинку під час артилерійського обстрілу села членами НЗФ.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 п. 1 і 2 ч. ст. 115 КК України (Замах на вчинення умисного вбивства двох і більше осіб).

Нагадаємо, 4 грудня в ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств були визначені заходи з забезпеченн\ виконання Мінських домовленостей щодо «дня тиші», який повинен початися 9 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом