У міністерстві економічного розвитку і торгівлі сподіваються на розширення програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив на брифінгу міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

За його словами, цього року Україна отримала 2,8 мільярда доларів з боку МВФ.

«Ми хотіли б, звичайно, розширити програму. Обговорювали складну економічну ситуацію. Тому йдуть підрахунки», - сказав він. При цьому міністр не уточнив, що конкретно мається на увазі під розширенням програми.

Коментуючи заяву МВФ, що з’явилася у ЗМІ, про те, що Україні потрібні ще 15 млрд доларів допомоги, профільний міністр зазначив: «Ця цифра була опублікована, але занадто мало часу минуло з моменту (початку - Ред.) наших переговорів з МВФ, щоб визначити конкретну цифру», - сказав він.

За словами Абромавічуса, візит місії МВФ в Україну триватиме до 18 грудня. Він зазначив, що вже відбулися зустрічі з представниками Національного банку України, Міністерства фінансів та Мінекономіки. Він додав, що питання до Мінекономіки були пов'язані з дерегуляцією, реформами управління державними підприємствами, оскільки, за словами профільного міністра, у МВФ є думка, що наразі  держпідприємства управляються неефективно.

Як раніше повідомляв ForUm, Міжнародний валютний фонд вважає за необхідне виділити Україні протягом кількох тижнів 15 млрд доларів, пише Financial Times.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53