Міжнародний валютний фонд вважає за необхідне виділити Україні впродовж кількох тижнів 15 млрд доларів, пише Financial Times.

У МВФ вважають, що ці кошти необхідні країні крім виділеної Україні цього року кредитної лінії в 17 млрд доларів, розрахованої до 2016 року.

Дефіцит у схваленій МВФ програмі виник у зв'язку з більшим, ніж очікувалося, падінням ВВП України, а також через скорочення експорту в Росію, яке призвело до відтоку капіталу та зниження валютних резервів ЦБ, передає УНН.

За словами високопоставлених офіційних осіб, поки що пропозицію про таке значне збільшення програми підтримали лише деякі кредитори. Причиною тому стала повільна реалізація Києвом економічних та адміністративних реформ у рамках узгодженої з кредиторами програми.

Газета зазначає, що за відсутності додаткової допомоги Києву доведеться або радикально скорочувати бюджет, або оголосити дефолт за суверенними зобов'язаннями.

Нагадаємо, 9 грудня уряд України розпочав переговори з місією Міжнародного валютного фонду.

Програма співпраці між Україною і МВФ була схвалена в квітні поточного року терміном на два роки з обсягом фінансування 17 млрд дол., з яких 4,5 мрлд Україна вже отримала - у травні та у вересні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом