Міністр економіки та енергетики Німеччини Зігмар Габріель висловив сподівання, що проект будівництва газопроводу «Південний потік» у майбутньому відновиться, незважаючи на відмову російської влади від його реалізації.

«Для Європи в цілому було б добре, якби проект не загинув остаточно», - заявив німецький політик у вівторок, 9 грудня, перед зустріччю міністрів енергетики ЄС у Брюсселі.

На думку Габріеля, будівництво «Південного потоку» могло б стати важливим кроком для забезпечення газопостачання Південної Європи, повідомляє Deutsche Welle.

Габріель висловив сподівання, що питання будівництва «Південного потоку» буде знову винесене на обговорення після того, як «коли-небудь» ситуація у відносинах між ЄС, Росією та Україною нормалізується. Рішення Москви не продовжувати реалізацію проекту він назвав «прикрим», цитує слова німецького міністра агентство AFP, додавши, однак, що це не катастрофа».

Як відомо, будівництво газопроводу «Південний потік» було призупинене Росією 1 грудня після візиту президента РФ Володимира Путіна в Анкару.

ВАТ «Газпром» заявив про зміну стратегії щодо європейського ринку газу.

Нагадаємо, проект «Південний потік» вартістю 15,5 мільярдів євро був розрахований на постачання в Європу 63 мільярдів кубометрів газу на рік. Трубопровід мав пройти через акваторію Чорного моря в країни Південної та Центральної Європи. Передбачалося, що транспортування газу почнеться наприкінці 2015 року. Газопровід планувалося прокласти територією Болгарії, Сербії, Угорщини, Австрії, Італії та Словенії. Про бажання брати участь у проекті заявляла також Македонія.

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом