Українська енергосистема повинна бути повністю інтегрована в європейську енергосистему UCTE у 2017 році, тоді як сьогодні в ній працює лише «Бурштинський енергоострів», заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у Києві у вівторок.

Глава уряду також заявив про рішення добудувати два енергоблоки на Хмельницькій атомній станції і ввести їх в експлуатацію у 2018 році.

Україна в 2015 році планує реалізувати проекти, які дозволять збільшити видачу потужності з атомних електростанцій на 3 тис. МВт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Впродовж 2015 року (буде. - Ред.) істотне збільшення видачі потужності на трьох станціях. Ми збільшимо наступного року видачу потужностей з Южно-Української, Запорізької, Хмельницької та Рівненської АЕС. В цілому це буде близько 3 тис. МВт. Також з ЄБРР і ЄІБ ми добудуємо ЛЕП та нові мережі, які дозволять звільнити потужності і дадуть можливість для транспортування потужностей АЕС», - сказав він.

Прем'єр-міністр додав, що Україна працюватиме над диверсифікацією постачання палива на АЕС.

«Ми залишаємо той проект, який сьогодні є в «Енергоатома», і суттєво розширюємо наше співробітництво з купівлі ядерного палива для українських АЕС з компанією Westinghouse, про що підписувалися і будуть підписуватися всі відповідні угоди», - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Україна відмовляється від послуг російської компанії «Росатом» у добудуванні 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС через відсутність з боку Росії якихось зрушень у реалізації цього проекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39