Україна та Польща проводять консультації з метою спрощення візового режиму між країнами. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс.

Він повідомив, що 4-5 грудня у Варшаві відбулися українсько-польські консульські консультації на рівні керівників консульських служб МЗС України та Польщі.

«Під час консультації була підтверджена готовність сторін до підписання другого протоколу до угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Польщі про правила місцевого прикордонного руху до кінця року», - сказав він.

За його словами, протоколом передбачається, що мешканці прикордонної зони отримуватимуть дозволи на спрощене перетинання кордону з правом перебувати в прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетинання кордону.

«Вартість прийому і розгляду першої заяви становитиме EUR20, а наступні дозволи видаватимуться безкоштовно», - зазначив він.

Також, речник МЗС поінформував, що в протокол додані чотири населені пункти України, на мешканців яких поширюватиметься дія документа.

Крім того, за його словами, з польською стороною досягнута принципова домовленість про початок переговорів на предмет істотного розширення смуги місцевого прикордонного руху.

«Ухвалено також рішення про початок видачі громадянам України, в яких уже були короткострокові туристичні візи, багаторазових шенгенських віз терміном дії на два роки за умови наявності в них не менше двох шенгенських віз», - резюмував Перебейніс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що польські консульства в Україні з 5 грудня почали видачу дворічних туристичних віз українцям, які раніше без будь-яких порушень відвідували з туристичною метою країни шенгенської зони.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32