Голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко заявляє, що ситуація в області спокійна і стабільна, загрози регіону немає.

«Сьогодні ситуація у Вінницькій області є стабільною, спокійною. Є, на жаль, заяви в ЗМІ, що нібито у Вінниці орудують сепаратисти. Ця інформація не відповідає дійсності», - заявив він 9 грудня на брифінгу у Верховній Раді.

На думку голови облради, є необхідність переформатувати склад більшості у місцевих радах відповідно до конструкції більшості у Верховній Раді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ті сили, які створили коаліцію, повинні створювати відповідні більшості у відповідних радах», - зазначив Свитко.

Він також підкреслив, що нинішній склад місцевих рад не відображає суспільний настрій.

«Тому я вважаю, що Верховна Рада має якнайшвидше ухвалити відповідне рішення про дострокові вибори в місцеві органи влади», - заявив Свитко.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня у Вінниці активісти штурмували будівлю облради перед позачерговою сесією, на якій місцеві депутати збиралися проголосувати за відставку чинного голови облради Сергія Свитка.

За фактами грубого порушення правопорядку біля будівлі Вінницької ОДА слідчим управлінням міліції в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінальних злочинів за ознаками ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33