Витрачати величезні кошти на транспортне забезпечення службовців НАК «Нафтогаз» недоцільно. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, коментуючи проведення тендеру на оренду 45-ти автомобілів, включаючи 6 авто представницького класу.

«Нафтогаз» постійно такі тендери оголошує. І це питання до контролюючих.

За словами експерта, фінплан НАК «Нафтогаз» узгоджується з Міністерством фінансів України. «І якщо є питання, Мінфін повинен вивчити їх. Є спеціальні органи, відповідальні за виконанням НАК «Нафтогазом» фінансового плану», - пояснив Марунич.

«Але в цілому незрозуміло, чому службовці НАК «Нафтогаз» повинні користуватися такими преференціями. Незрозуміло, чому величезні кошти витрачаються на це. Тим більше що розмови про реорганізацію та ліквідацію НАК «Нафтогаз» тривають уже три роки», - підсумував він.

Нагадаємо, на сайті «Державні закупівлі» опубліковано повідомлення «Нафтогазу» про проведення тендеру на оренду 45-ти автомобілів (включаючи 6 машин представницького класу) за 40 млн грн для «перевезень пасажирів поза розкладом». Відповідно до тендерної документації, авто представницького класу повинні мати двигун об'ємом не менше 4900 куб. см, комфортабельний салон і двозонний клімат-контроль. Крім цього, компанія має намір найняти 10 автомобілів бізнес-класу з об'ємом двигуна не менше 3100 куб. см. Весь транспорт має надаватися разом із водієм (до 18 годин на добу).
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30