Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Україні у форматі «Україна - Росія - ОБСЄ» за участю представників самопроголошених Донецької та Луганської народних республік ще не визначила дату чергової зустрічі в Мінську. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс.

«За тією інформацією, яка у нас є, тристороння контактна група продовжує проведення консультацій. Вона регулярно і постійно зустрічається у тому складі, в якому існує: представники України, РФ та ОБСЄ», - сказав він.

За словами Перебийноса, Київ сподівається, що найближчим часом учасникам групи вдасться досягти домовленостей щодо проведення зустрічі з врегулювання конфлікту на сході.

Він також висловив сподівання, що у зустрічі також візьмуть участь представники ДНР та ЛНР. «Позиція України відома. Ми виступаємо за проведення такої зустрічі якнайшвидше. Предметом розмови має бути безумовне виконання мінських домовленостей», - підсумував Перебийніс.

Нагадаємо, 6 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську 9 грудня.

Глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання Контактної групи, найімовірніше, відбудеться у Мінську 11 грудня.
 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом