Одному з активних учасників мітингу біля будівлі Вінницької облдержадміністрації оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України, повідомляє сектор зв'язків з громадськістю УМВС.

«За фактами побиття співробітників міліції та грубого порушення правопорядку у будівлі ОДА слідчим управлінням міліції порушено кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 КК (Хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)», - йдеться в повідомленні.

Одним з активістів, причетних до грубих порушень громадського порядку, виявився 25-річний вінничанин.

«8 грудня за вказаними статтями правопорушнику було оголошено про підозру і рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Проводяться слідчі дії», - зазначили в міліції.

Наразі співробітники міліції продовжують збирати інформацію і встановлювати осіб, які спровокували протистояння біля обласної адміністрації.

Як повідомляв ForUm, 6 грудня під час проведення позачергової сесії обласної ради у будівлі ОДА у Вінниці мітингувальники грубо порушили громадський порядок. В результаті вісім співробітників міліції були госпіталізовані з тілесними ушкодженнями та отруєнням газом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36